17 Şubat 2012 Cuma

Pratik lahana sarması & kuru patlıcan dolması





Bekarken hiç yemek yapmayan ben , yemek yapma konusunda pratik yöntemler geliştire geliştire , zor yemekleri bile kolay hale getirebildim sonunda...

Bizimkiler taze yemek severler değil 3 günlük yemegi ertesi gün bile aynı yemekten yemek istemezler...Durum böyle olunca yemek hem taze, hem lezzetli hem de bir ögünde yenecek kadar olmalı...

Eskiden büyüklerimiz sarmayı, dolmayı koca koca tencerelerde yapar ısıtır ısıtır yerlerdi..günümüzde bu pek sevilen bir sey degil...

Pratik tarifi veriyorumm

İç malzeme
1 su bardagı pirinç
Maydanoz-dereotu bir demet,
Nane (kuru veya taze..) bir tutam
2 domates rendesi (kışın hazır domates rendesi de olabilir 2-3 kaşık)
Domates ve antep biber salçası karışık
Zeytinyağ
Tuz,karabiber

Lahana
Kuru patlıcan
Kurutulmuş domates
Limon

Lahananın yapraklarını yavaşça ayırın ,kalın kısımlarını kesip birer yaprak şeklinde olmasına dikkat edin..Bunları geniş bir tencerede haşlayın...(çok yumuşamasın ama)
İç malzemeyi karıştırın ,yumuşamış lahana yapraklarına sarın...Eğer içiniz artarsa hemen 5-6 kurupatlıcan haşlayıp , iç malzemesine  biraz limon sıkıp patlıcanları doldurun ve kurutulmuş domatesle kapak yapın...

Yogurtla yemegi seviyorsanız üzerine ayrıca limon koymayın..Eğer limon tadını seviyorsanız pişmeye başladıktan sonra bir iki dilim limonu aralarına sıkıştırın..,üzerinde zeytinyağ gezdirin, pul biber ekleyin...Pişince tadı muhteşem...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder